Apple розпочала нову масштабну розсилку попереджень користувачам, які могли стати цілями атак із використанням найманого шпигунського програмного забезпечення. За даними TechCrunch, цього разу повідомлення отримали люди у 110 країнах. Правозахисна організація Access Now заявила, що кількість звернень після цієї розсилки приблизно на 30–40% перевищила звичайний показник. Apple називає такі атаки надзвичайно складними. Вони потребують великих […]
Запис Apple попередила користувачів у 110 країнах про шпигунське ПЗ спершу з'явиться на iTechua - Новини про смартфони, гаджети і різні девайси.
Apple розпочала нову масштабну розсилку попереджень користувачам, які могли стати цілями атак із використанням найманого шпигунського програмного забезпечення. За даними TechCrunch, цього разу повідомлення отримали люди у 110 країнах. Правозахисна організація Access Now заявила, що кількість звернень після цієї розсилки приблизно на 30–40% перевищила звичайний показник.
Apple називає такі атаки надзвичайно складними. Вони потребують великих фінансових ресурсів і зазвичай спрямовані не на масову аудиторію, а на конкретних людей. Серед потенційних цілей раніше опинялися журналісти, активісти, політики та дипломати. Для атак можуть використовуватися програми на кшталт Pegasus, розробленої NSO Group.
Реклама
Водночас отримання попередження не означає, що iPhone вже зламали. Apple називає такі повідомлення попередженнями з високим ступенем достовірності про те, що конкретний користувач став ціллю. Якщо шпигунське ПЗ все ж проникне на пристрій, воно потенційно може отримати доступ до фотографій, документів, повідомлень та іншої інформації.
Цього року Apple змінила спосіб відображення таких попереджень. Тепер вони можуть з’являтися не лише електронною поштою та в обліковому записі Apple, а й безпосередньо на екрані блокування iPhone та в «Налаштуваннях». Через це користувачам стало складніше випадково пропустити важливе повідомлення.
Якщо ви отримали подібне попередження, Apple радить поставитися до нього серйозно та увімкнути Lockdown Mode. Він обмежує частину функцій iPhone, зокрема деякі вкладення в повідомленнях, дзвінки FaceTime від незнайомих контактів і можливості браузера. Компанія також рекомендує звернутися по допомогу до фахівців із цифрової безпеки.
Реклама